SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
SKÖVDE HF
MITT SKÖVDE, MITT LAG, MITT HJÄRTA

Reflektioner om Skövde HF
2023-11-15 21:12
Fans Corner 2022 när vi mötte Sävehof

I tisdags kväll fick jag återigen uppleva den härliga atmosfären i Idrottshallen när Skövde HF besegrade Önnereds HK i handbollsligan. 402 åskådare varav säkert 130 av dem var våra barn och ungdomar från föreningen, som återigen fick se kvinnliga förebilder prestera i den sport de själva spelar.

 

Just kvinnliga förebilder har vi nog flest av i Skaraborgs föreningsliv. Elitspelare på allra högsta nivå, en ledarkår bestående av ca 50% tjejer, samt att vi på senare år också ser denna kvinnliga ledarkår i de äldre åldrarna. Det är mycket positivt enligt mig och styrelsen, som försöker leda Skaraborgs största kvinnliga förening framåt mot nya framgångar.

 

Jag tror att det ibland glöms bort vad den här föreningen erbjuder. Jag ser en förening med 450 aktiva spelare där det mesta engagemanget finns i ungdomslagen. Det är en stor styrka för oss att våra ungdomslag nästan alltid har en stark föräldrakår som bär dem fram. Jag ser en akademi som är många spelare och som på många sätt är annorlunda jämfört med hur de flesta andra föreningar med akademiverksamhet fungerar. Uteslutning görs inte. Vi väljer inte bort några spelare. Vi ger många fler chansen att utvecklas då all forskning säger att de bästa spelarna kan blomma ut långt senare än när många tjejer slutar med sin idrott idag.

 

Vi har samtidigt ett elitlag som marknadsför vår förening på bästa sätt. De säljer oss med sina personliga egenskaper, sitt spel tillsammans på planen och de vinner och förlorar tillsammans. De är förebilder som jag tror att vi alla vill att våra barn ska se upp till.

 

På matchen mot Önnered fick jag nöjet att träffa flera härliga tjejer från F2014. De frågade mig vilka det andra laget var och var de kom ifrån. När jag svarade Önnered och Göteborg fick jag världens största frågetecken tillbaka. ”Har de åkt hela vägen från Göteborg??????” Jag svarade så klart ja och att tjejerna skulle fortsätta hjälpa vårt lag att ta hem segern genom sitt klappande och sjungande. Det är oerhört roligt att få se det engagemang dessa unga tjejer visar tillsammans på elitlagets matcher. Och att sen efter matchen få se dem ställa sig i led för att få en lite egentid tillsammans med Josefine och Moa i fans corner värmer i hjärtat. De står där i ett långt led även ifall laget förlorat.

 

Vi har inte nått dit vi vill att föreningen ska vara än. Vi har fortfarande mycket försäljning som besvärar många föräldrar. Men tyvärr är det en nödvändighet för att kunna erbjuda precis det jag beskriver ovan. Men jag tror fler och fler ser vad våra unga tjejer får möjligheten till att uppleva hos oss i Skövde HF. Något som jag nog vågar säga att du inte hittar hos någon annan förening i vår närhet.

Jag kan inte annat än att återigen be alla er som läser detta att fundera på hur ni kan bidra till att göra föreningen bättre. Inte för er dotters skull, inte för ert lags skull, utan för hela föreningens skull och för att det ska bli ännu bättre för de barn som kommer efter er.

 

Och som kanske får möjligheten att stå i ett led för att få en autograf i fans corner av er dotter.

 

Mvh

Anders Wiik, Ordförande Skövde HF

0705-499961

anders.wiik@skovdehf.se

 
HUVUDSPONSORER