SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
SKÖVDE HF
MITT SKÖVDE, MITT LAG, MITT HJÄRTA

Välkommen till Skövde HFs lagsidor

 

På dessa sidor hittar du all information om våra lag.

Klubbens officiella hemsida är : http://www.skovdehf.se
 
Årsmöte 2023-24
2024-05-22 12:40

Den 18:e juni 18:00 kommer Skövde HF arrangera årsmötet för säsongen 2023-24.

En genomgång av årets resultat i våra olika arbetsområden samt det ekonomiska resultatet kommer presenteras.

En ny styrelse ska också väljas.

 

Årsmötet är i Skövde Idrottshall.

 

Motioner: (Medlemmars förslag till ändringar) skickas in till styrelsen senast en vecka innan årsmötet. (Senast den 11:e juni). Maila till styrelsen@skovdehf.se

 

Varmt välkomna!

Reflektioner om Skövde HF
2023-11-15 21:12
Fans Corner 2022 när vi mötte Sävehof

I tisdags kväll fick jag återigen uppleva den härliga atmosfären i Idrottshallen när Skövde HF besegrade Önnereds HK i handbollsligan. 402 åskådare varav säkert 130 av dem var våra barn och ungdomar från föreningen, som återigen fick se kvinnliga förebilder prestera i den sport de själva spelar.

 

Just kvinnliga förebilder har vi nog flest av i Skaraborgs föreningsliv. Elitspelare på allra högsta nivå, en ledarkår bestående av ca 50% tjejer, samt att vi på senare år också ser denna kvinnliga ledarkår i de äldre åldrarna. Det är mycket positivt enligt mig och styrelsen, som försöker leda Skaraborgs största kvinnliga förening framåt mot nya framgångar.

 

Jag tror att det ibland glöms bort vad den här föreningen erbjuder. Jag ser en förening med 450 aktiva spelare där det mesta engagemanget finns i ungdomslagen. Det är en stor styrka för oss att våra ungdomslag nästan alltid har en stark föräldrakår som bär dem fram. Jag ser en akademi som är många spelare och som på många sätt är annorlunda jämfört med hur de flesta andra föreningar med akademiverksamhet fungerar. Uteslutning görs inte. Vi väljer inte bort några spelare. Vi ger många fler chansen att utvecklas då all forskning säger att de bästa spelarna kan blomma ut långt senare än när många tjejer slutar med sin idrott idag.

 

Vi har samtidigt ett elitlag som marknadsför vår förening på bästa sätt. De säljer oss med sina personliga egenskaper, sitt spel tillsammans på planen och de vinner och förlorar tillsammans. De är förebilder som jag tror att vi alla vill att våra barn ska se upp till.

 

På matchen mot Önnered fick jag nöjet att träffa flera härliga tjejer från F2014. De frågade mig vilka det andra laget var och var de kom ifrån. När jag svarade Önnered och Göteborg fick jag världens största frågetecken tillbaka. ”Har de åkt hela vägen från Göteborg??????” Jag svarade så klart ja och att tjejerna skulle fortsätta hjälpa vårt lag att ta hem segern genom sitt klappande och sjungande. Det är oerhört roligt att få se det engagemang dessa unga tjejer visar tillsammans på elitlagets matcher. Och att sen efter matchen få se dem ställa sig i led för att få en lite egentid tillsammans med Josefine och Moa i fans corner värmer i hjärtat. De står där i ett långt led även ifall laget förlorat.

 

Vi har inte nått dit vi vill att föreningen ska vara än. Vi har fortfarande mycket försäljning som besvärar många föräldrar. Men tyvärr är det en nödvändighet för att kunna erbjuda precis det jag beskriver ovan. Men jag tror fler och fler ser vad våra unga tjejer får möjligheten till att uppleva hos oss i Skövde HF. Något som jag nog vågar säga att du inte hittar hos någon annan förening i vår närhet.

Jag kan inte annat än att återigen be alla er som läser detta att fundera på hur ni kan bidra till att göra föreningen bättre. Inte för er dotters skull, inte för ert lags skull, utan för hela föreningens skull och för att det ska bli ännu bättre för de barn som kommer efter er.

 

Och som kanske får möjligheten att stå i ett led för att få en autograf i fans corner av er dotter.

 

Mvh

Anders Wiik, Ordförande Skövde HF

0705-499961

anders.wiik@skovdehf.se

Passersystem - Taggar
2023-11-08 14:34

Hej!

 

Under oktober månad införde Skövde Kommun ett nytt passersystem till Idrottshallen. Det betyder att hallen är låst dygnet runt och för att komma in måste man ha en tagg. Inga nycklar fungerar längre i entréerna. Är man ledare i Skövde HF så beställer man en tagg av kansliet, info@skovdehf.se.

 

På hemsidan finns det en flik som heter dokument, där kan du läsa mer om hur det fungerar med beställning av taggar, tider och felanmälan mm. där ligger även en instruktion för passersystemet.

 

Ett litet extra OBS! är att taggarna inte fungerar i Skövdehem Arena för er som har träning eller matcher där. Läs mer om detta i dokumentet på vår hemsidan.

 

Självklart är hallen öppen under Kansliets öppettider. Välkomna!

 

Hälsningar Kansliet

ÄNDRADE RUTINER
2023-11-07 19:13

Vi har återkommande problem med att dörrarna till stora entrén står vidöppna efter matcher och träningar. Vid flera tillfällen upptäcks detta först när det kommer personal till hallen dagen efter och dörrarna står då öppna hela nätter. 

 

I bästa fall riskerar vi att någon går in och stjäl något men i värsta fall får vi hallen förstörd och det får kommer få stora konsekvenser för oss. 

 

Det innebär att den stora matchentrén endast ska användas vid seniormatcher, A-laget och Sombys matcher

 

Vid övriga träningar och matcher är det Södra entrén som gäller som in-och utgång för, spelare, ledare, föräldrar och övriga åskådare. 

 

Nya skyltar kommer att sättas upp ute för att underlätta för alla som kommer till hallen.

 

Vi ber er att respektera detta och hjälpa oss att se till att det följs då vi behöver vara rädda om vår hall. 

 

Mvh Skövde HF

Föreningserbjudande Landskampsbiljetter Sverige-Japan den 5 januari 2024
2023-10-17 11:05

Hej alla föreningar i HF Väst!

 

Efter ett par års uppehåll är landslaget äntligen tillbaka i Jönköping för att mästerskapsladda! I januari väntar EM i Tyskland, dit Sverige åker för att både försvara guldet och jaga en biljett till OS i Frankrike. Gör oss sällskap i Jönköping den 5 januari och heja fram landslaget!

 

För mer information se vår hemsida. Observera att bokning av landskampsbiljetter görs till följande adress: landskampsbiljetter@hallbyhandboll.se (alltså inte till denna adress). Det finns ett begränsat antal biljetter så först till kvarn gäller.

 

För lag som deltar i Hallbybollen och bokar deltagarkort som inkluderar boende så ingår landskampsbiljetten i deltagarkortsavgiften. 

Hälsningar

 

Hallbybollens cupteam

www.hallbybollen.se

Nyheter från våra lag
F 2008, 11/07 18:20 
F 2008, 08/07 16:38 
F 2010, 11/05 11:26 
F 2010, 26/04 13:13 
 
HUVUDSPONSORER