SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
SKÖVDE HF
MITT SKÖVDE, MITT LAG, MITT HJÄRTA

Välkommen till Skövde HF Akademi 23/24
 
Ledarorganisation Skövde HF Akademi 2023–2024
2023-05-30 12:37

Under våren har vi arbetat med att planera för och sätta ledarorgansationen till akademin inför nästa säsong. Nu kan vi glädjande meddela att många av de stora pusselbitarna landat på plats och vi ser med spänning fram emot en ny säsong med både nya och tidigare ledare, som tillsammans kommer att jobba för att vidareutveckla våra unga spelare och vår akademiverksamhet.

Utvecklingschef
Julie Aspelund Berg kommer att kliva in i rollen som utvecklingschef under Julia Anderssons föräldraledighet. Det har tidigare kommunicerats ut att detta kommer att ske i kombination med eget spel i A-laget, något som tyvärr kommer att förändras. Julie har tagit ett tufft beslut om att, på grund av besvärande skador, avsluta sin egen elitkarriär. Detta innebär att Julie istället fullt ut kommer att jobba med akademin nästa säsong och vara den som har ett övergripande ansvar för ledarteamet och spelargruppen. Hon kommer även ha en viktig roll i att vara en länk mellan A-laget och akademin. Vi är glada över att få behålla Julie i Skövde HF och känner oss övertygade om att hon kommer att kunna bidra med lika mycket positivt utanför planen, som hon gjort som spelare.

 

Ledarroller i Skövde HF Akademi 2023–2024
Vi är mycket glada över att meddela att vi på ledarsidan har stärkt upp med några nya samt några välkända namn inför nästa säsong. Arbetet med ytterligare stödresurser och övriga roller runt laget pågår.

Christian Grönblad
Christian Grönblad, som under den gångna säsongen haft rollen som målvaktstränare i både A-laget och akademin kommer inför nästa säsong att ta ett större ledaransvar i akademin och hålla i träningar och matchcoachningen för Sombys seriematcher. Christian har en bakgrund som ledare både på senior och juniornivå och har byggt vidare på sina handbollskunskaper genom flertalet utbildningar, bland annat den senaste utbildningen via norska handbollsförbundet som toppmålvaktstränare. Men sin sprudlande energi, erfarenhet och sitt engagemang kommer Christian in som en stark motor i arbetet vidare. Vi ser fram emot en fortsättning i en ny roll tillsammans med Christian!

Andreas Agerborn
Vi säger varmt välkommen till Andreas, som för många inom handbollen är ett välkänt ansikte. Andreas har en bakgrund som ledare och aktiv i IFK Skövde Handboll där han senaste säsongen coachade IFK’s A-pojkar. Andreas kommer att ta en ledarroll främst i träningssammanhang och jobba med spelarutveckling gentemot samtliga träningsgrupper i akademin. Vi ser att Andreas, med sin erfarenhet från en lång spelarkarriär i kombination med ledarutbildning och flera år som ledare inom handbollen, kommer in som ett värdefullt tillskott i vårt arbete att utveckla akademin och våra unga spelare vidare. Varmt välkommen till Skövde HF Andreas!

Madeléne Carlén
”Madde” har under flera år varit aktiv som ledare i föreningen i flickor födda 2004, men haft ett uppehåll senaste två-tre säsongerna och är nu laddad inför att komma tillbaka in i handbollsbubblan för att bidra med sina kunskaper kring handboll och ledarskap. Madde är en varm och trygg ledare som kommer att tillföra mycket, både bland spelarna och i ledarteamet. Hon kommer att delta på träningar med båda akademigrupperna och vara ett bollplank med övriga ledare i akademin kring utveckling av spelarna. Varmt välkommen Madde!

Magnus Hultberg
Tidigare har det kommunicerats att Magnus fortsätter i A-laget och glädjande nog kan vi även presentera att han också kommer att ta en större roll i akademin. Magnus kommer ha hand om kortare sekvenser med handbollsfysisk träning 1–2 gånger per vecka i båda akademigrupperna, han kommer att bidra som ett extra stöd i akademins styrketräning och vara med som ett bollplank i arbetet med strategi och planering kring den fysiska träningen för våra yngre spelare.

Christer Widegren
Christer var under den gångna säsongen delaktig som ledarresurs i den yngre akademigruppen och kommer inför nästa säsong att fortsätta som en resurs i Akademin. Christer kommer främst jobba tillsammans med Christian och finnas med på bänken i samband med Sombys matcher. Christer har en lång erfarenhet av ledarskap från sin civila karriär och ett stort intresse för spelarutveckling. Vi ser fram emot en fortsättning tillsammans med Christer!

Filippa Carlén
Ytterligare en ny resurs inför denna säsong är Filippa. Filippa kommer framför allt att arbeta med dialog och uppföljning av skadade spelare och se till att deras träningsveckor synkas ihop med övriga spelare för att ge de skadade spelarna bästa möjliga förutsättningar för att bibehålla motivation och närheten till handbollen, oavsett om det handlar om skador över längre eller kortare perioder. Filippa kommer att närvara på träningar och där jobba vida sidan av planen med de spelare som tränar rehab. Filippa spelade senast själv för tre säsonger sedan och kommer in med en god förutsättning för att arbeta när spelarna genom sin värme och sitt engagemang. Varmt välkommen Filippa!

Jari Liimatainen
Vi är glada över att kunna meddela att Jari kommer att fortsätta i en liknande roll även kommande säsong. Jari har stöttat upp som en resurs på fysträningen och varit ett bra stöd för tjejerna i sin fysträning, samtidigt som han har fungerat som en länk till övriga i ledarteamet kopplat till den fysiska träningen och utvecklingen av spelarna. Jari är en ledare som alltid ställer upp och bidrar på ett positivt sätt och vi är mycket glada över en fortsättning tillsammans med honom!

Emina Gutlic
Även Emina är ett känt ansikte inom föreningen och har fram tills nu följt tjejer födda 2007, som inför säsongen kliver in i Akademin. Emina kommer att ha en roll som Team Manager, där hon ansvarar för administrativa uppgifter kopplat till akademin. Emina är en person som sprider energi till sin omgivning och som har stenkoll på allt runtomkring. Vi är väldigt glada för att Emina vill fortsätta i en roll i Skövde HF!

Mentorer/ledarresurser från A-laget
Vi kommer att fortsätta med konceptet att ha mentorer/ledarresurser från A-laget med i vår akademi. I nuläget har vi gjort klart med nedan spelare som kommer att ingå i ledarteamet:

Britta Jakobsson Van Stam
Britta har under den gånga säsongen fungerat som en ledarresurs och en mentor främst mot våra kantspelare i akademin. Hon har bidragit med träningsupplägg, feedback, stöttning och en god dialog med våra unga spelare i form av deltagande på akademins träningar 1–2 gånger i veckan. Britta kommer även nästa säsong att fortsätta i rollen vilket känns mycket roligt. Britta är en omtyckt och uppskattad ledare bland tjejerna men inte minst en förebild som många av våra spelare ser upp till, vi ser fram emot en fortsättning tillsammans med henne!

Josefine Gundersen Lien
Josefine kommer inte bara att ansluta till föreningen som spelare i A-laget till nästa säsong utan hon kommer även gå in i en mentorsroll i Akademin. Josefine kommer arbeta som stöd till våra målvakter och delta även hon på träning 1–2 gånger i veckan. Vi ser mycket fram emot att välkomna Josefine till vår akademi!

Sommaruppehåll
2022-06-27 15:33

Efter några spännande veckor med uppstart av vår Akademi-verksamhet går tjejerna nu på lite välförtjänt ledighet. Det är egen träning som gäller i några veckor innan säsongen drar igång på riktigt igen den 1 augusti.

 

Hoppas ni vill följa vår kommande säsong.

 

Glad sommar!

 

/ Julia Andersson, 
Utvecklingstränare Akademi 1

Välkomna!
2022-06-01 12:00

Välkomna till vår nya hemsida! 

Här får ni ta del av information om Akademi 1, som är vår äldsta grupp i vår akademiverksamhet, där vi har spelare födda 05 och äldre. 

 

Vi ser fram emot en spännande säsong! 

 

/ Julia Andersson

Utvecklingstränare Akademi 1

 

 

Spelade matcher
Sön 24/3 15:35
0 - 10
Lör 23/3 16:30
25 - 24
Lör 23/3 13:15
23 - 27
Sön 17/3 16:30
22 - 28
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Hem, 22/05 12:40 
Hem, 15/11 21:12 
Hem, 08/11 14:34 
Hem, 07/11 19:13 
 
HUVUDSPONSORER